Hovězí Esterhazy se zeleninou

hovezi-esterhazy-1100x618.jpg Zdroj: archiv redakce

Suroviny

rumpsteak (nebo roštěnky) asi 1 cm silné
4 plátky
cibule
2 ks
mrkev
3 ks
petržel (kořen)
3 ks
máslo
30 g
mouka
20 g
hovězí vývar
250 ml
zakysaná smetana
1 ks
kapari
1 PL
citrónová šťáva
2 ČL
sůl, pepř
dle chuti
sladká paprika
dle chuti

Postup přípravy:

Tukový okraj masa několikrát nařízneme nožem, aby se maso nekroutilo, osolíme a opepříme. Nakrájenou cibuli osmahneme na části másla, přidáme nakrájenou zeleninu, 4 minuty podusíme, vyjmeme a dáme stranou. Do pánve dáme zbytek másla, maso zaprášíme moukou, paprikou a smažíme asi 3 minuty z každé strany. Na maso narovnáme osmahnutou zeleninu přelijeme vývarem a zakysanou smetanou, necháme přejít varem a dusíme přikryté asi 50 minut. Maso a zeleninu vyjmeme, omáčku ochutíme citrónovou šťávou, vhodíme kapari, dosolíme a necháme přejít varem. Maso a zeleninu upravíme na talíř a přelijeme omáčkou.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

3.3  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
20.6.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist