Guláš se žampióny a vínem

Suroviny

hovězí maso na guláš
800 g
cibule
5 ks
žampióny
8 ks
slanina
50 g
olej
2 PL
červené víno
200 ml
zakysaná smetana
100 ml
bujónová kostka
1 ks
bobkový list
2 ks
černý pepř
8 kuliček
nové koření
6 kuliček
estragon
1 PL
sůl
dle chuti
hladká mouka
2 PL
ostrý kečup
1 PL
máslo
50 g

Postup přípravy:

Maso opláchneme a nakrájíme na gulášové kostky, cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Stejně nakrájíme i slaninu. V kastrolu rozpálíme dvě lžíce oleje a společně s ním rozškvaříme nakrájenou slaninu, na tom osmahneme cibuli a opečeme po všech stranách kostky masa. Podlijeme vývarem z kostky bujónu, zamícháme a pod pokličkou dusíme asi 3/4 hodiny. Občas zkontrolujeme, aby se nevydusila všechna tekutina a zamícháme. Zatím oloupeme žampióny a nakrájíme je na plátky. Po uplynutí stanovené doby přidáme všechno koření a sůl a dusíme dál, až se maso změkne a téměř všechna tekutina vysmahne. Potom podlijeme vínem (případně horkou vodou) a chvíli dusíme. Přidáme zakysanou smetanu smíchanou s hladkou moukou, na plátky pokrájené žampióny (nebo jiné čerstvé houby) a pomalu povaříme. Nakonec zamícháme lžíci ostrého kečupu (omáčku obarví), oříšek másla a lžičku estragonu, ochutnáme a podle potřeby dosolíme.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

4.1  Hodnoceno: 12x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
26.2.2018 2:00| autor: xpoupatkox

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist