Grilovaná zelenina s petrželkovou marinádou

grilovana-zelenina-s-petrzelkovou-marinadou-1100x618.jpg Zdroj: archiv redakce

Suroviny

lilek
1 ks
paprika
4 ks
rajské jablíčko
4 ks
červená cibule
2 ks
cuketa
1 ks
olivový olej
70 ml
citrónová šťáva
1 PL
česnek
2 stroužky
tymián
1 ČL
nasekaná zelená petrželka
1 PL
mořská sůl, čerstvě mletý pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Lilek nakrájejte na 1-2 cm silné plátky, posypte solí a nechte vypotit. Lilek osušte. Nakrájejte papriky a rajská jablíčka na půlky, červenou cibuli na silnější kolečka, cuketu na 2 cm silné plátky. V misce smíchejte olej s citrónovou šťávou, solí, pepřem, prolisovaným česnekem, nasekanou petrželkou a tymiánem. Marinádou potřete zeleninu, grilujte ji z obou stran a během grilování potírejte marinádou. K zelenině si opečte na půlky překrojenou bagetu, kterou můžete potřít bylinkovým máslem nebo marinádou na zeleninu. Podávejte s různými studenými omáčkami.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

3.8  Hodnoceno: 5x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
3.8.2022 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist