Grilovaná zelenina s bylinkami

grilovana-zelenina-s-bylinkami-1100x618.jpg Zdroj: archiv redakce

Suroviny

paprika
4 ks
pevná rajčata
4 ks
malý lilek
1 ks
červená cibule
2 ks
cuketa
1 ks
olej
75 ml
citrónová šťáva
1 PL
česnek
1 stroužek
jemně nasekaná zelená petrželka
1 PL
tymián
1 ČL
sůl, pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Zeleninu omyjte, osušte a cibuli oloupejte. Lilek nakrájejte na 1 cm silné plátky, posypte solí a nechte vypotit. Potom ho osušte papírovým ubrouskem. Na půlky nakrájejte papriky i rajčata, na silnější kolečka pokrájejte cibuli a cuketu na asi 2 cm plátky. V misce smíchejte olej, citronovou šťávu, sůl, drcený pepř, prolisovaný česnek, petrželku a tymián. Marinádou potřete zeleninu, grilujte ji z obou stran a během pečení potírejte marinádou. K zelenině si opečte na půlky překrojenou bagetu potřenou bylinkovým máslem nebo marinádou na zeleninu. Podávejte s různými studenými omáčkami.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

2.9  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
27.7.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist