Gratinovaný zeleninový nákyp s masem a zeleninou

gratinovany-zeleninovy-nakyp-s-masem-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

mrkev
300 g
květák
300 g
mladá kedlubna
300 g
pečené nebo dušené libové maso
500 g
hladká mouka
30 g
mléko
200 ml
vejce
1 ks
máslo
100 g
sůl, pepř
dle chuti
zelená petrželka
dle chuti
tuk na vymazání formy
dle potřeby

Postup přípravy:

Mouku opražte a rozmíchejte dobře v mléce. Ochuťte solí a uvařte na hladký bešamel. Zeleninu nakrájejte na kostičky, podlijte vodou, osolte a poduste doměkka. Do chladného bešamelu přimíchejte zeleninu, na kostičky nakrájené maso, rozkvedlané vejce a dochuťte solí a pepřem. Do vymazané formy vlijte směs, vložte do předem vyhřáté trouby a upečte při 180 °C. Před podáváním posypte nasekanou zelenou petrželkou.

Tip: nákyp je možné upéct přiklopené ve vodní lázni, pak se na povrchu nevytvoří kůrka.

Hodnocení

2.8  Hodnoceno: 5x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
20.6.2023 3:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist