Gratinované kuřecí řízky se sýrem

gratinovane-kureci-rizky-1100x618.jpg Zdroj: archiv redakce

Suroviny

kuřecí řízek
4 ks
fenykl
2 ks
olej
2 PL
ementál
4 plátky
citrón
1/2 ks
sůl, pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Očištěné fenykly vložte do vroucí osolené vody s citrónovou šťávou a cca 5 minut povařte. Vyndejte z vody, osušte, rozpulte a vyřízněte tuhý zbytek stvolu. Řízky lehce naklepejte, osolte a opepřete. V pánvi rozehřejte olej a maso opečte z obou stran doměkka. Opečené přendejte na plech vyložený pečicím papírem, na každý položte půlku fenyklu a zakryjte plátky ementálu. V předehřáté troubě nebo pod grilem zapékejte, až se sýr částečně roztaví. Podávejte s vařenými bramborami, salátem nebo pečivem.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

3.3  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
12.10.2021 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist