Fazolky na smetaně s koprem

fazolky-na-smetane-1100x618.jpg Zdroj: archiv redakce

Suroviny

fazolové lusky
600 g
tuk
60 g
hladká mouka
50 g
smetana
3 dcl
cukr
1 ČL
citrónová šťáva
1 PL
kopr
1 PL
sůl
dle chuti

Postup přípravy:

Fazolky zbavíme vláken, nakrájíme šikmo na kousky a uvaříme ve slané vodě doměkka. Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme do ní vodu z fazolek a dobře povaříme. Omáčku ochutíme solí, cukrem, citrónovou šťávou, zalijeme smetanou a zamícháme rozsekaný kopr. Nakonec přidáme fazolky a necháme je mírně přejít varem. Podáváme s bramborem, popřípadě s bílým pečivem.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

3.4  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2021 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist