Džem z černého bezu

Suroviny

zralých bobulek černého bezu
1 kg
cukru
1 kg
kyseliny citrónové
1 hrnek
vody
3 dcl

Postup přípravy:

Z bobulek odstraníme stopky, propláchneme je pod studenou tekoucí vodou, okapané umeleme na masovém strojku nebo je můžeme rozmixovat. Osladíme cukrem, zalijeme vodou a dáme vařit na mírný zdroj tepla, vaříme do požadovaného zhoustnutí. Před koncem vaření džemu přidáme kyselinu citrónovou. Horký džem dáme do skleniček omytých vařící vodou, důkladně uzavřeme a necháme vychladnout dnem vzhůru.

Hodnocení

2.5  Hodnoceno: 13x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
15.7.2016 3:12| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist