Dýňová polévka s kaki a smetanou

Suroviny

dýně
1 ks
cibule
1 ks
olivový olej
2 PL
vývar
1 l
kaki Persimon Bouquet
1 ks
sůl a pepř
dle chuti
muškátový oříšek
1 ks
smetana
1 ČL

Postup přípravy:

Dýni oloupeme, odstraníme semínka a dužinu nakrájíme na větší kostky. Cibulku nakrájíme na drobno a do zlatova osmahneme na olivovém oleji. Přidáme kostky dýně, lehce orestujeme a zalijeme kuřecím nebo zeleninovým vývarem. Vaříme 10 minut, přidáme na kostičky nakrájené a oloupané kaki Persimon Bouquet a vaříme dalších 10 minut. Když je dýně úplně změklá, polévku rozmixujeme a dochutíme pepřem, solí, muškátovým oříškem a sladkou smetanou. Vše dáme zpět na mírný oheň a 2 minuty povaříme. Polévku podávejte se lžičkou smetany a čerstvými bylinkami.

Hodnocení

4.1  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
15.10.2014 9:20| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist