Drůbeží játra s ovocem

Suroviny

drůbežích jater
500 g
střední cibule
3 ks
malých jablek
2 ks
banánů
1 ks
citrónu (šťáva)
1/2 ks
másla
2 PL
kari koření
1 ČL
solamylu
2 ČL
smetany ke šlehání
100 g
sůl, mletý pepř
dle chuti
olej
dle potřeby

Postup přípravy:

Játra omyjte, osušte, odblaňte a nakrájejte na kousky. Cibule oloupejte a rozkrájejte na čtvrtky. Jablka oloupejte, zbavte jádřince, nakrájejte na plátky a zakapejte citrónovou šťávou. Oloupaný banán nakrájejte na kolečka a také zakapejte citrónem. Játra prudce osmahněte na rozpáleném oleji, osolte a opepřete. Vyjměte je a udržujte teplé. Ve vypečené šťávě poduste cibuli s jablky, a když zesklovatí, přidejte banán, kari koření a nechte prohřát. Vložte zpět játra a zalijte smetanou smíchanou se solamylem. Omáčku nechte při mírné teplotě asi 3 minuty povařit. Podávejte s rýží.

Hodnocení

1.9  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
11.8.2016 8:47

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist