Domácí koblihy s marmeládou

Suroviny

vlažné mléko
250 ml
droždí
30 g
máslo
50 g
mouka na kynuté těsto
500 g
žloutky
3 ks
rum
2 PL
citrónová kůra
1 ČL
sůl
1 špetka
marmeláda
1 sklenice

Postup přípravy:

Odlijte část mléka, přidejte do něj dvě lžíce mouky a lžičku cukru, rozdrobené droždí a vše zamíchejte. Nechte vzejít kvásek. Změklé máslo důkladně utřete s cukrem do pěny. Po jednom do něj zašlehejte žloutky a rum. Do směsi přidejte kvásek a vlažné mléko. Po částech přisypávejte mouku. Těsto přendejte do robotu a nechte hníst asi 5 minut. Těsto lze vypracovat i ručně, ale je to dřina – chce to aspoň 10 minut s vařečkou. Těsto nechte na teplém místě kynout asi hodinu. Vykynuté těsto vyklopte na pomoučněný vál a vyválejte placku. Na polovině těsta si skleničkou naznačte kroužky. Doprostřed dejte marmeládu. Vykrájejte si kolečka a skleničkou přimáčkněte k naznačeným kolečkům. Tuto fázi je třeba udělat důkladně, koblihy se nesmí nikde otevírat, protože by do nich natekl olej při smažení. Koblihy nechte ještě 20 minut vykynout. V polovině kynutí otočte rubem nahoru,  aby koblihy kynuly stejnoměrně. Rozpalte v hrnci velké množství oleje a koblihy v něm z obou stran osmažte . Pozor na připalování, smažte spíš zlehka. Začněte jednou stranou a přikryjte pokličkou, pak odkryjte, otočte, dosmažte.

Hodnocení

3.4  Hodnoceno: 14x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
5.5.2017 2:00| autor: Adelu

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist