Domácí džem z ostružin

Suroviny

ostružiny
2 kg
cukr
1,6 kg
zavařovací sklenice
1 ks

Postup přípravy:

Ostružiny vsypeme po vrstvách do kameninového hrnce nebo neoprýskané smaltové nádoby. Každou vrstvu posypeme cukrem. Nádobu přikryjeme poklicí a uložíme v chladu. Druhý den uvedeme do varu a od bodu varu vaříme 20 minut. Džem nalijeme do sklenic, povážeme celofánem nebo dobře uzavřeme víčky a sterilujeme 20 minut při 80 °C.

Hodnocení

3.9  Hodnoceno: 18x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
24.8.2015 11:55| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist