Čokoláda zdravější než ovoce?!

Když ruční výrobce čokolády Prestat z Británie vytvořil novou pochoutku Choxi+ doslova přesycenou zdraví prospěšnými antioxidanty, netušil, jak se po ní zapráší. Není divu – čtvereček této čokolády je prý zdravější než celé jablko i se slupkou.

Prestat tvrdí, že čokoláda Choxi+ obsahuje více přírodního flavonolu (jednoho z antioxidantů) než jakákoli známá potravina. Flavonol se přitom přírodně nachází také v zeleném čaji, červeném víně, ovoci a zelenině.

Antioxidanty v lidském těle neutralizují volné radikály, které mohou působit vážná poškození buněk a tkání či vyvolávat rakovinné bujení.

Výrobce prý zpracovává kakao pro tuto čokoládu unikátním a velmi šetrným způsobem, takže si uchovává až třikrát více antioxidantů než její konkurentky. Choxi+ je k dostání v příchutích hořká, mléčná, hořká s mátou a mléčná s pomerančem. Na internetových stránkách Prestat.co.uk je však uvedeno, že je v současnosti tato ručně vyráběná čokoláda vyprodána.

Výrobce uvádí, že obsahuje až dvacetkrát více antioxidantů než borůvky a dva čtverečky mají v sobě tolik látek co půl kila růžičkové kapusty či dva a půl kila jablek.

V Británii se tabulka o hmotnosti 70 gramů prodává za necelé dvě libry, v přepočtu tedy kvalitní čokoláda přijde na 77 korun.

„Ačkoli je Choxi+ skvělý výrobek, nemůže nahradit živiny a vlákninu z ovoce a zeleniny, takže byste měli stále pětkrát denně jíst ovoce a zeleninu, a samozřejmě, bohužel, čokoláda obsahuje také dost kalorií,“ uvedl majitel společnosti Prestat Bill Keeling.

6.11.2007 12:00| autor: Famous

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist