Čočková polévka s žemlí

cockova-polevka-s-zemli-1100x618.jpg Zdroj: archiv redakce

Suroviny

čočka
200 g
cibule
1 ks
mrkev
2 ks
červená paprika
1 ks
brambora
2 ks
anglická slanina
50 g
čerstvá feferonka
1 ks
hladká mouka
2 PL
zeleninový bujón
1 kostka
mražený hrášek
70 g
citrón
1 ks
žemle
4 ks
zelená petrželka
1 svazeček
tymián
1 špetka
česnek
1 stroužek
čabajka
100 g
sůl, pepř
dle chuti
olivový olej
dle potřeby
citrónová šťáva
1 PL

Postup přípravy:

Čočku propláchněte, zalijte studenou vodou a nechte hodinu máčet. Vodu slijte, dejte novou a uvařte čočku skoro doměkka. V kastrole zpěňte na trošce oleje drobně nakrájenou cibuli, mrkev, feferonku a na kostky nakrájené brambory, posypte vše moukou, lehce opečte, zalijte cca 750 – 900 ml studené vody, rozmíchejte, přidejte kostku bujónu, sůl, hrášek, předvařenou scezenou čočku a zvolna vařte cca 15 minut. Občas promíchejte. Žemle nebo rohlíky (mohou být i od druhého dne) nakrájejte na plátky. Jemně nasekejte petrželku, zalijte ji olejem, přidejte sůl, pepř, tymián prolisovaný česnek a lžíci citrónové šťávy. Směsí potřete plátky žemlí, opečte je na olejem potřené pánvi nebo nasucho v troubě. Polévku podávejte s opečenými žemlemi a na kolečka nakrájenou čabajkou.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

3.1  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
5.11.2021 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist