Čočka s bylinkami a hořčicí

Suroviny

vařené červené čočky
200 g
směsi bylin (třeba šťovíku, bršlice kozí nohy, kerblíku, kozlíčku polníčku)
200 g
vinného octa
40 ml
olivového oleje
100 ml
mletého římského kmínu
1 ČL
dijonské hořčice
1/2 ČL
sůl

Postup přípravy:

Čočku uvařte do měkka. Červená čočka je loupaná, proto se nemusí namáčet a stačí jí 10 minut varu. Uvařenou čočku slijte přes cedník a odložte do misky, než připravíte zálivku. Ocet smíchejte s hořčicí, kořením a solí, přilijte olej a metličkou vyšlehejte hladkou zálivku. Nalijte na ještě teplou čočku a opatrně promíchejte. Snažte se, aby se vám čočka nerozpadala pod rukama, nebo čímkoliv jiným, čím mícháte salát. Nechte vychladnout, než budete přidávat zelené byliny. Býlí dobře omyjte a nasekejte na větší kousky. Šetrně promíchejte s vychladlou čočkou. Čerstvé křehké byliny by neměly přijít do teplé čočky, aby nezavadly a zůstaly svěží. Po libosti dozdobte sedmikráskami, květy jabloní, snítkami pampelišek. Podávejte s uzeným masem, sázeným vejcem nebo jen tak jako veganskou přesnídávku.

Tipy a triky:
Červená čočka je navýsost sympatická surovina. Uvaří se rychleji, než nakrájíte ostatní suroviny. Společnost nejrůznějšího lupení přijímá s vděčnou velkorysostí.

Zdroj: vydalo nakladatelství Smart Press, www.smartpress.cz

Hodnocení

2.7  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
11.2.2015 12:13

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist