Chřestový krém s máslovou šunkou

chrestovy_krem-1100x618.jpg Zdroj: archiv redakce

Suroviny

bílý chřest
1 kg
máslo
3 PL
šalotka
3 ks
voda
800 ml
Podravka přísady do jídel Natur
1 PL
smetana ke šlehání
200 ml
šunka
50 g
sůl, pepř
dle chuti
kerblík nebo pažitka na ozdobení
dle chuti

Postup přípravy:

Z chřestu odkrájíme tvrdé konce stonků – bývá to několik centimetrů (podle toho, jak je čerstvý). Pak každý stonek oloupeme, hlavičky (i s přilehlými 2–3 centimetry stonku) odkrojíme a dáme na stranu do misky. V kastrolu rozpustíme 2 lžíce másla, šalotku nasekáme na kostičky a dáme ji na pár minut zesklovatět na máslo. Mezitím si nakrájíme stonky chřestu na větší kousky. Přidáme je k šalotce, společně ještě minutku opékáme na másle a pak zalijeme vodou, přidáme koření Podravka Natur a zakryjeme pokličkou. Povaříme asi 10 minut, až bude chřest měkký. Pak polévku rozmixujeme a vmícháme do ní smetanu. Ochutnáme, dochutíme podle potřeby solí a pepřem, pozvolna znovu přivedeme k varu a jen minutku povaříme. Mezitím si na pánvi rozpustíme poslední lžíci másla, přidáme šunku pokrájenou na kostičky, přidáme hlavičky chřestu a společně chvilku opékáme, až začne obojí hezky vonět a zlátnout. Krém rozdělíme na talíře, doprostřed každé porce nasypeme opečenou šunku s hlavičkami chřestu a ozdobíme kerblíkem nebo pažitkou.

Foto zdroj: Podravka

Hodnocení

2.5  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
21.10.2021 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist