Buchtičky s kaki pyré

buchticky-s-kaki-pyre-1100x618.jpg Zdroj: archiv redakce

Suroviny

velké kaki Persimon Bouquet
4 ks
pískový cukr
65 g
čerstvě vymačkaná citrónová šťáva
2 PL
hladká mouka
1 PL
skořice
¼ ČL
muškátový oříšek
⅛ ČL
polohrubá mouka
300 g
prášek do pečiva
2 ČL
sůl
½ ČL
máslo
115 g
zakysaná smetana
170 ml
zakysaná smetana na potření
dle chuti
hnědý cukr
dle chuti
vanilková zmrzlina (šlehačka na servírování)
dle chuti

Postup přípravy:

Na pyré: 4 velké kaki Persimon Bouquet nakrájené na klíny, 65 g pískového cukru, 2 lžíce čerstvě vymačkané citrónové šťávy, 1 polévkovou lžíci hladké mouky, ¼ lžičky skořice, ⅛ lžičky muškátového oříšku

Těsto na bochánky: 300 g polohrubé mouky, 2 lžičky prášku do pečiva, ½ lžičky soli, 115 g másla, 170 ml zakysané smetany

Předehřejte troubu na 190 °C. Všechny ingredience na kaki pyré vložte do kastrůlku a pozvolna vařte 5 minut, dokud kaki nezměkne. Odstavte kastrůlek a směs rozmixujte do hladkého pyré. Mouku, prášek do pečiva, sůl a máslo zpracujte ve směs, do které po chvíli přidejte smetanu. Z těsta vyválejte váleček, nakrájejte z něj 9 či 10 kusů a vytvarujte do čtverečků. Kaki pyré dejte do pekáčku a navrch položte čtverečky. Bochánky potřete smetanou a posypte hnědým cukrem. Pečte po dobu 40 až 50 minut, dokud nezezlátnou. Servírovat můžete s vanilkovou zmrzlinou či šlehačkou.

Foto zdroj: nejkaki.cz

Hodnocení

2.2  Hodnoceno: 5x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
3.11.2021 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist