Bramborový pudink se sušeným ovocem

Suroviny

brambory
500 g
sušené ovoce (švestky, meruňky)
150 g
vejce
2 ks
pískový cukr
60 g
kypřící prášek do pečiva
1/2 sáčku
nastrouhaná citrónová kůra
1 špetka
tuk na vysypání formiček
dle potřeby
strouhanka na vysypání formiček
dle potřeby

Postup přípravy:

Brambory oloupeme, uvaříme v osolené vodě doměkka. Vodu slijeme, brambory rozmačkáme a necháme vychladnout. Ovoce omyjeme, osušíme a překrájíme na menší kousky. Vejce vyšleháme s cukrem a citronovou kůrou, vmícháme brambory, ovoce a prášek do pečiva. Hmotu rozdělíme do vymazaných a vysypaných formiček, vršek uhladíme. Formy dáme do pekáčku s teplou vodou, která dosahuje do tří čtvrtin forem. V troubě při 160° C pečeme ve vodní lázni zhruba 35 minut. Hotové pudinky vyjmeme z vodní lázně a necháme chvilku ve formách. Potom je vyklopíme na talířky. Podáváme je teplé nebo vychlazené a můžeme je přelévat vanilkovou omáčkou.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

4.2  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
8.11.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist