Boršč se smetanou a zeleninou

Suroviny

hovězí maso
300 g
vepřové maso
200 g
slanina
50 g
velká cibule
1 ks
kořenová zelenina (mrkev, celer a petržel)
300 g
bílé hlávkové zelí (možno rozdělit napůl s červeným)
200 g
brambory
250 g
rajčata (i z konzervy)
200 g
červená řepa (může být i naložená)
200 g
bobkový list
1 ks
nové koření
5 zrnek
celý černý pepř
10 kuliček
sladká mletá paprika
1 ČL
hladká mouka
1 PL
sladká smetana
150 ml
citrónová šťáva
dle chuti
sůl
dle chuti
ocet
dle chuti
cukr
dle chuti
zelená petrželka
dle chuti

Postup přípravy:

Maso omyjte a vložte do hrnce se studenou vodou (asi 2 l). Přidejte rozkrojenou cibuli, bobkový list, nové koření, pepř, osolte a vařte zvolna asi 2 hodiny. Vepřové maso vyjměte dřív, aby se nerozvařilo. Potom vyndejte i hovězí, vývar přeceďte a vhoďte do něj očištěnou a na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu. Přidejte lžíci octa a vařte asi 5 minut. Červenou řepu nakrájejte a uvařte v osolené vodě doměkka (pokud použijete naloženou, jen ji sceďte, ale nevařte). Slaninu nakrájejte na kostičky, vyškvařte, přidejte papriku, zamíchejte a nalijte do polévky. Ve smetaně dobře rozmíchejte mouku, nalijte do polévky a za občasného míchání 15 minut povařte. Nakonec přidejte kostičky řepy, na kostky pokrájené maso, nasekanou petrželku, dochuťte citrónem, cukrem a solí a prohřejte. Podávejte s chlebem.

Tip: porce ozdobte kopečkem zakysané smetany a zelenou částí pórku nakrájeným na nudličky.

Hodnocení

3.3  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
30.5.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist