Boršč se slaninou a smetanou

Suroviny

hovězího masa
300 g
vepřového masa
200 g
slaniny
50 g
velké cibule
1 ks
kořenové zeleniny (mrkev, celer a petržel)
300 g
bílého hlávkového zelí (možno rozdělit napůl s červeným)
200 g
brambor
250 g
rajčat (i z konzervy)
200 g
červené řepy (může být i naložená)
200 g
bobkového listu
1 ks
nového koření
5 ks
černého pepře
10 ks
sladké mleté papriky
1 ČL
hladké mouky
1 PL
sladké smetany
150 ml
citrónová šťáva
dle chuti
sůl, cukr
dle chuti
zelená petrželka
dle chuti
ocet
dle chuti

Postup přípravy:

Maso omyjte a vložte do hrnce se studenou vodou (asi 2 l). Přidejte rozkrojenou cibuli, bobkový list, nové koření, pepř, osolte a vařte zvolna asi 2 hodiny. Vepřové maso vyjměte dřív, aby se nerozvařilo. Potom vyndejte i hovězí, vývar přeceďte a vhoďte do něj očištěnou a na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu. Přidejte lžíci octa a vařte asi 5 minut. Červenou řepu nakrájejte a uvařte v osolené vodě doměkka (pokud použijete naloženou, jen ji sceďte, ale nevařte). Slaninu nakrájejte na kostičky, vyškvařte, přidejte papriku, zamíchejte a nalijte do polévky. Ve smetaně dobře rozmíchejte mouku, nalijte do polévky a za občasného míchání 15 minut povařte. Nakonec přidejte kostičky řepy, na kostky pokrájené maso, nasekanou petrželku, ochuťte citronem, cukrem a solí a prohřejte. Podávejte s chlebem.

Hodnocení

3  Hodnoceno: 5x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
18.10.2016 1:30

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist