Biftek s houbami a smetanou

Suroviny

svíčková ze středu
1 kg
nakrájené houby
dle libosti
koňak
2 PL
smetana
dle potřeby
máslo na smažení
dle potřeby
olej na smažení
dle potřeby
sůl
dle chuti

Postup přípravy:

Ze svíčkové odstraníme blánu a nakrájíme na 4 stejné kousky 4-5 cm silné. Na pánvi zahřejeme na vysokou teplotu olej a máslo, vložíme plátky masa a po jedné minutě obrátíme. Snížíme teplotu a smažíme déle a vždy po jedné minutě obrátíme. Celkově maso smažíme 3-4 minuty z každé strany – biftek bude medium. Kdo má rád maso propečené, přidá ještě 1 minutu z každé strany. Maso vyjmeme z pánve, osolíme z obou stran, zabalíme do alufolie a dáme stranou. Do pánve s výpekem přidáme houby, nalijeme koňak, zapálíme, po chvíli přelijeme smetanou, promícháme a krátce povaříme. Maso vrátíme do pánve se smetanovou omáčkou, krátce prohřejeme a upravíme na talíře.

Hodnocení

3.2  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
20.7.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist