Bezlepkový velikonoční mazanec s rozinkami

Suroviny

bezlepkové mouky Nomix
300 g
vody
165 ml
rozšlehané vejce
1 ks
cukru (včetně vanilkového)
65 g
oleje (nebo rozpuštěného másla)
50 g
čerstvého droždí
13 g
soli
2,5 g
strouhaná citronová kůra
rozinek a kandované citrusové kůry
150 g
hrubě nasekané mandle
mandlových plátků na ozdobení
1 hrst

Postup přípravy:

Suroviny na těsto smícháme najednou. Konzistence těsta se vyvíjí postupně, takže ji do požadované podoby upravujeme až po 7 až 10 minutách hnětení. Jako poslední přidáváme rozinky, kandovanou citrusovou kůru a mandle. Rozinky před použitím omyjeme a osušíme. Těsto necháme asi 5 až 10 minut odpočinout a hned z něj zpracujeme bochánek. Pro snadnější vytvarování si lehce pomastíme desku kuchyňské linky a těsto zpracováváme pomaštěnými dlaněmi. Bochánek na plechu Přikryjeme mikrotenovým sáčkem a necháme kynout asi 50 minut. Před pečením povrch potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme plátky oloupaných mandlí. Pečeme při 170 °C asi 35 minut. Máme-li pocit, že povrch barví příliš, přikryjeme pečícím papírem.

Hodnocení

3.8  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
23.2.2015 12:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist