Bezlepkové koblihy s malinami

Suroviny

směsi bezlepkové mouky
½ kg
čerstvého droždí
50 g
mléka
300 ml
vajec
1 ks
žloutků
4 ks
másla
100 g
vodky (bezlepkové)
3 PL
citrónové esence na pečení
1 lahev
krupicového cukru
50 g
soli
1 špetka
marmelády
80 g
olej na smažení
dle potřeby

Postup přípravy:

Marmeláda: 500 g zmražených malin, přibližně 150 g cukru, čerstvě vymačkaná šťáva z 1 citrónu

Dejte zmražené maliny do hrnce, přidejte cukr a citrónovou šťávu. Duste 20 minut, často míchejte, abyste zamezili připálení. Přeceďte maliny přes sítko. Marmeláda by měla mít konzistenci podobnou želé. Rozdrobte droždí a dejte ho do mísy. Přidejte 3 lžíce cukru, promíchejte, přidejte teplé mléko (0,5 sklenice) a znovu promíchejte. Zakryjte a přeneste na teplé místo, aby to mohlo zdvojnásobit svůj objem (30-60 minut). Ušlehejte sníh z vaječných bílků, smíchejte žloutky s cukrem, až z toho vznikne krém, přidejte mouku, zbytek mléka a kvásek. Uválejte těsto, přidejte špetku soli, alkohol a citrónovou esenci. Dále přidejte máslo a znovu promíchejte. Odložte na teplém místě dokud nebude objem dvojnásobný. Naplňte koblihy marmeládou a opět odložte na teplé místo a nechte je odpočívat a kynout 35-45 minut. Až koblihy nakynou, usmažte je na rozpáleném oleji (170°) z obou stran.

Hodnocení

4  Hodnoceno: 3x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
20.7.2016 8:29| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist