Bebe nebe

Suroviny

kakaových BEBE sušenek
2 x 130 g
rozpuštěného másla
30 g
mléka (polotučné)
1 dcl
hrudkovitý tvaroh
250 g
krystalového cukru
3 PL
vanilkového cukru
1 ks
smetany ke šlehání
2 dcl
cukru
2 PL
stužovače do šlehačky
1 ks
mléka
7 dcl
vanilkového pudinku
2 ks
másla
100 g
smetany na šlehání
0,5 l
hořká čokoláda

Postup přípravy:

Korpus 1 díl: 2x130g kakaových BEBE sušenek, 30 g rozpuštěného másla, 1 dl mléka (polotučné)

Korpus 2 díl: 2x130g světlých BEBE sušenek, 30 g rozpuštěného másla, 1 dl mléka (polotučné)

Tvarohová vrstva: 250 g hrudkovitý tvaroh + 4PL kr. cukru,1 sáček vanilkového cukru (20g), 2 dl smetany na šlehaní + 1 PL cukru, 1 malý sáček stužovače do šlehačky

Vanilková vrstva: 7 dl mléka, 2 sáčky vanilkového pudingu, 6 PL kr. cukru, 100 g másla + 2 PL cukru

Poslední vrstva: 0,5 L smetany na šlehaní, 1 malý sáček stužovače do šlehačky, 3 PL kr.cukru

Ozdobení: Hořká čokoláda

1. poschodí nebíčka:
Bebekeksy postrouháme, přidáme máslo. Máslo nám na první pohled velmi nepomůže, ale je důležité kvůli pečení. Přidáme 1 dl mléka a vypracujeme těsto, které bude mít konzistenci plastelíny. Toto těsto natlačíme do formy na pečení – ješte nepečeme.
Zopakujeme s druhým dílem ze světlých bebekeksů, a až teď dáme na 10 minut do trouby na 200 stupňů. Upečeme si tak naráz jeden dvojbarebný korpus. Když ho vytáhneme z trouby, propícháme párátkem, aby rychleji vychladl. Necháme úplně vychladnout.
2. poschodí nebíčka:
Tvaroh vymícháme s 4 PL cukru a se sáčkem vanilkového cukru. Smetanu začneme šlehat i s cukrem a po minutě šlehání přidáme stužovač. Připravíme si šlehačku, kterou potom jemně zamícháme do tvarohu a přidáme na vychladnutý korpus. ŠUP DO LEDNIČKY!
3. poschodí nebíčka:
Připravíme hustější puding s cukrem. 2 sáčky jsou na 1 litr mléka, ale my máme jen 7 dl, puding bude hustější. Puding dáme vychladit. Nejlepší spolu s hrncem do studené vody. Máslo vymícháme s cukrem a ponorným mixérem důkladně zamícháme do pudingu, který následně dáme jako další poschodí našeho dortu. ŠUP DO LEDNIČKY!
4. poschodí nebíčka:
Ze smetany a cukru připravíme šlehačku. Po zhruba minutě šlehání přidáme stužovač a připravíme šlehačku – pozor, nepřešlehat na máslo :-). Přidáme jako poslední vrstvu na náš dort.
Dozdobíme čokoládovými hoblinkami.

Hodnocení

4  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
21.5.2014 11:29| autor: Klarca7

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist