Bavorský bramborový salát s podbělem

Suroviny

velké brambory
4 ks
červené cibule (dle velikosti)
1-2 ks
podbělu
50 g
vinného nebo jablečného octa
1 PL
hrubé hořčice
1 KL
sůl a pepř dle chuti

Postup přípravy:

Brambory uvařte ve slupce a nechte vychladnout. Následně je oloupejte a nakrájejte na plátky. Cibuli oloupejte a nakrájejte na velmi tenká kolečka. Ocet promíchejte s hořčicí, solí a pepřem a nalijte na brambory s cibulí. Opatrně salát promíchejte, aby se brambory obalily zálivkou, ale nerozpadly na kaši. Nechte alespoň hodinu odležet, nejlépe v lednici. Těsně před podáváním ozdobte salát květy podbělu. 

Jemné vláčné brambory příjemně kontrastují s pevnými květenstvími podbělu. Čerstvé jarní květy jsou křehké, můžete je použít i s delšími kousky stonků.

Tipy a triky:
V některých bavorských domácnostech se do zálivky přidává i trocha vývaru, nebo oleje, pokud se k salátu nepodává nic smaženého.

Zdroj: vydalo nakladatelství Smart Press, www.smartpress.cz

Hodnocení

4.7  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
11.2.2015 11:56

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist