Barevné maso na kameni se slaninou

barevne-maso-na-kameni-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

telecí řízek
200 g
kuřecí prsíčko
200 g
hovězí svíčková
200 g
prorostlá anglická slanina
200 g
rajče
4 ks
olej
12 PL
kari
2 ČL
grilovací koření
2 ČL
čerstvě nasekané bylinky
2 ČL
olivový olej na zakapání
dle chuti
sůl, mletý pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Všechno maso dobře omyjeme, očistíme a nakrájíme na 1 cm silné plátky.

Připravíme 2 marinády: jednu ze 4 lžic oleje, kari a špetky soli; druhou ze zbytku oleje a grilovacího koření.

Kuřecí plátky vložíme do marinády z kari a do druhé marinády dáme telecí plátky. Necháme minimálně 2-3 hodiny marinovat. Naložené maso vyjmeme z marinád a necháme odkapat. Hovězí plátky osolíme a opepříme. Slaninu nakrájíme na plátky. Rajčata podélně rozkrojíme na poloviny; posypeme nasekanými bylinkami a zakapeme olivovým olejem. Všechno vložíme na horký kámen a zprudka grilujeme z obou stran. Podáváme s pečivem, chlebem či opečenými brambory doplněné studenými omáčkami podle chuti a zeleninovým salátem.

Hodnocení

2.3  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
16.11.2022 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist